måndag 11 januari 2010

Nattlig dramatik

De har varit lite av en dramatisk natt hemma hos oss.

Jag och matte låg och sov i godan ro. Matte i sin säng och ja på filten bredvid. Plötsligt mitt i natten vaknar vi båda av att ett pip skär genom den tysta natten. Vi sätter oss yrvaket upp och tittar på varandra. Efter en liten stund piper det till igen. Matte fattar vad de e frågan om. Brandvarnaren har ont om batteri! Så hon traskar upp ur sängen och upp på stol och plocka ner brandis så hon kan ta ut batteriet. Ja stod bredvid och övervakade det hela noga så att det gick rätt till – det gjorde det! Matte kröp ner i sängen igen medan jag nosade lite mer på brandis (för att kolla extra noga). Tror ni inte den piper igen trots att batteriet låg vid sidan av. Matte stirrade på mig precis som att de skulle vara JAG som fått brandis att pipa utan batteri. Blev lite förnärmad där faktiskt. Brandis fortsatte att pipa som som den gjorde innan trots där inte var batteri i. Tillslut tröttnade matte och stoppade in brandis bland en massa lakan i linneskåpet.

Så vitt vi vet så ligger den där och piper ännu!

5 kommentarer:

kattensippo sa...

Oj, det låter som husses brandis. Den började också pipa mitt i natten och vägrade vara tyst, trots att husse tog hur batteriet. Då blev han helilsken och plockade bort en grej, men det hjälpte inte ett smack. Till slut gjorde han som din matte och bakade in den i femtielva lakan och stoppade allt i tvättkorgen.

Katten Gustav sa...

Så underligt! Förstår att det gjorde ont i dina öron också. Hoppas i alla fall ni hittar ett nytt batteri snart. Vill ju inte att det ska brinna hos dig och du inte vaknar *orolig*

Dui och Deco sa...

Skumt att den inte slutade pipa..Brandvanare vill man ju ha!
Hoppas att ni har det bra i kylan. Nosbuff

Findus, Isak och Rasmus sa...

Låter som en brandvarnare från Exorcisten. Måste man ta till vigvatten eller räcker det med nytt batteri? Hoppas ni fick sova till slut. Kurr och burr.

Nea theCat sa...

Sippo:

Den slutade visst pipa efter ett tag. Tydligen har den någon slags minnes funktion som höll igång den ett tag efter batteriet var borta. Men vi gjorde stora ögon.

Har ni plockat fram brandis ut tvättkorgen än? *blink* *blink*

Gustav. Visst gjorde de ont. *Hytter med tassen åt dumma brandis*. Skall jama åt matte att skaffa nytt batteri med en gång.

Dui & Deco: De tyckte vi också. Trodde ett tag att de spökade :D, men mattes husse förklarade hur de fungerade me sånna där.

Visst har vi de bra. Inte så hemskt kallt, några minusgrader men rejält blåsigt.

Findus & Co: Den besatta brandisen from hell :)

Mattes linneskåp lyckades tysta den. :)

Tass vänner!

 
template by suckmylolly.com