torsdag 14 januari 2010

Matte missade

bussen!

Matte skulle på ett möte i staden. Så hon, snuvig och med huvudvärk, traskade i väg till bussen. Stod vid hållplatsen och väntade men stod inte ut i den bitande iskalla vinden och gick in i vänthallen och ställde sig att vänta vid fönstret. Suckade för att den verkade vara försenad.

Helt plötsligt får hon se bakändan på bussen försvinna i rikting mot staden. Hon rusar ut och undrar vad som hänt. En hjälpsam herre frågade vad som stod på. Matte förklarar att hon stod i vänthallen och väntade på att få se bussen komma från Lund borta vid macken – som den alltid gjort. Då får hon veta att den nya bussgatan har öppnat och att bussarna kommer från baksidan numera.

Matte hade allts missat att se när bussen kom och missat bussen. En morrande matte berättade för mig att de inte hade satt upp en enda lapp om ändringen på busstationen. Nu är hon sur!

Stödkattsinsats är på G.

7 kommentarer:

kattensippo sa...

Oj, då är det nog bäst att du finns till hands, eller tass.
Trösta matte och hälsa från oss.

Dui och Deco sa...

Vad dåligt av dem att inte sätta upp någon lapp! Matte behöver dig mer än någonsin tror vi. Uppmuntringsbuffar från oss

Nea theCat sa...

Ja alltså. De verkar kanske inte som någon större förändring för de som styr. Men man har ju sina vanor. Under alla år har bussen kommit från ett håll, så plötsligt kommer den från baksidan istället. Morr!

Nåja matte fick bokat om sitt möte och är på lite bättre humör igen. De vankas mera vitfisk i kväll.. *dreglar*

Mayas äventyr sa...

vad är det det kallas - vanemänniskor - har jag för mej. Tur att du finns där för henne och får henne på bättre humör. *nosbuff*

Katten Gustav sa...

En matte som morrar är inget vidare. Helande kattspinn var förstås bästa motmedlet, det är jag säker på. Det är väl därför du får vitfisk i kväll, din lyckans kisse! Förresten kul att du också är en skånekatt!

Nea theCat sa...

Maya: Så är det nog. Men de miss-taget lär hon inte göra om. :)

Gustav: Nä det hör till ovanligheterna. Vanligtvis är hon en timid matte som inte morrar i första taget, inte högt i alla fall.

Jo ja e en skåning ja med. Ja jamar med skorrande.. äh ja jamar på skånska i alla fall :)

Tass

Findus, Isak och Rasmus sa...

Bussar och mjölkkastruller verka hitta på saker bara man vänder sig bort. *funderar* Undrar om det var en mjölkbuss? Tur att du kan trösta matte. Bussar är aldrig kul att missa, men det bör i varje fall inte ske i kallt väder. Kurr och burr.

 
template by suckmylolly.com