torsdag 1 oktober 2009

Kärleksgåvor

Hussar och mattar behöver veta hur upps-katt-ade de är i bland. Att lämna små kärleksgåvor till dem är en bra ide. Kanske får man belöning i form av en extra matranson, några bita Dentabits eller en stunds extra gos.

Jag föreslår att ni lämnar ett fint byte i ena skon under morgonkvisten innan de ger sig av till sina jobb eller dagliga aktiviteter. För er katter som har tillgång till levande byten föreslår ja en mindre flygande mumsbit eller en mus. De passar bra i de flesta sko storlekar. Vi andra har säkert tillgång till tygmöss eller andra mindre leksaker som passar i en sko. Men akta er för att lägga i en ömtålig plastboll då den med all säkerhet kommer att gå i kras när den klumpiga tvåbeningen sätter ner sin fot. Människor har ju endast två tassar att hålla reda på men trots det ser de sällan efter var de sätter ner dem, något som vi katter tyvärr är smärtsamt medvetna om.

Reaktionen på dessa kärleksgåvor brukar inte låta vänta på sig. Din tvåbening kommer säkert att tjuta av förtjusning när de upptäcker din gåva, så var beredd på höga C.

Vi som ger en leksak eller tygmus brukar genast bli belönade med en stunds lek. Matte & husse kommer troligtvis att genast kasta musen/leksaken ut från hallen och du får springa efter och hämta den. Ni som fångat ett levande byte får nog tyvärr vara beredd på att er gåva endast beundras en kort stund för att sedan förpassas i soporna. Vet inte varför de inte visar upp sin fina present i bokhyllan t.e.x. Men tvåbeningar är ofta svåra att förstå sig på.

6 kommentarer:

Sippo sa...

Jag har faktiskt själv prövat att lägga tygmöss i husses skor. Han blev minst jamat förvånad.

Katten Gustav sa...

Åh jam, vilka toppenbra förslag! Har aldrig själv kommit på något så genialt! Gjorde en gång ett försök med en kaninunge på hallmattan. Fick för mig att det inte blev så uppskattat. Skulle förstås lagt den i någon sko eller stövel! Nu är tillgången inte så god på kaniner, men några möss ska jag nog kunna åstadkomma. Tack för en jättebra idé!

Dui och Deco sa...

Vi läser och lär oss. Du är är en klok katt Nea. Tasskram

Annmi sa...

Mjaa...En lite boll är upp(s)kattande mé,när husse har lite bråttom till jobbet...Han ger ifrån sig Glädjetjut då ;)

Jam Kram & NosePûss från mig!!!

Nea theCat sa...

Sippo: Men visst blev han glad också eller?

Gustav: Ja man måste måna om dem, få dem att känna sig extra uppskattade. Kan bli extra mat som tack vet du.

Är säker på att om du lagt kaninen i skon så hade de tjutit av glädje.

Dui & Deco: Tackar. Rodnar så jag blir alldeles röd om nosen.

Annmi: Visst blir man varm om tassarna när man hör hur glada de blir.

Tass vänner.

Mayas äventyr sa...

hmmm, undrar vilken tygmus jag ska offra i en sko? Den gröna? eller den rosa? *funderar*
Det skulle inte vara så dumt med lite x-tra godis

 
template by suckmylolly.com