måndag 19 oktober 2009

De e mycket man inte fattar..

Ja e ju bara en liten katt och de e mycket ja inte fattar. Som att matte far i väg, kommer hem, far i väg och kommer hem igen med en hel dröse påsar innehållandes päls-substitut (även kallat för kläder). Sen drösar hon ner på soffan och svär att hon aldrig skall lämna den ingen. Fick faktiskt ta i rejäla jam för att hon skulle fatta att matskålen var tom.  Nåja, ja fick visserligen några Dentabits som plåster på såren, fattas annat.

Annat ja inte fattar är varför vissa katter inte kan respektera andra katters revir. Stackars Gustav fick åka till sticktanten i dag för han försvarat sitt revir. Nu har han fått utegångsförbud och kanske *viskar* tratten..

Exif_JPEG_PICTURE                                               De e så mycket ja undrar över här i världen.

Jaja, kan inte göra annat än att ligga här och fundera på alla konstigheter. Tror ja skall ta en paus i mitt funderande och sova en stund.

Vi jamas senare vänner.

Uppdaterat: Kom just på att ja inte heller fattar varför de river huset hos Dui & Deco eller varför Sippo inte får samma mat som Snuffe.

10 kommentarer:

kattliv sa...

hej Nea.
ja det finns mycket att kattundera på!och det gör du ju bra på strukbrädan tycker jag.

Sippo sa...

Väldigt vad du var fiiilosåååfisk i dag.Du funderar nästan lika mycket som min husse. Fast jag är tacksam för att någon försöker förstå varför jag inte får äta den goda maten. Visst var det otäckt med Gustav? *ryser*

Annmi sa...

Mjauuu...
Jaa dessa Påsar kan innehålla en massa mysiga Pälsiga saker ;)
Mjnää..Stackars Gustav,här har vi inte detta problemet för...Vi har vårt innerevis tillsammans...

Jam & Kram från Oss ♥...

Nea theCat sa...

Kattliv: Ja, strykbrädan var perfekt för djupa fiiilosåååfiska funderingar på.

Sippo: Ja, det var en sån dag i dag. :) De e inte lätt att förstå varför saker är så underliga i vår värld. Tycker gott du kunde få god mat du också. Ja äter specialmat för att ja e kattererad men den är jättegod.

Hoppas Gustav blir bra i tassen snart.

Annmi: Ja, hon hade med sig en tröja som var så mjuk att ligga på. Ja måste ju så klart kontrollera och ligga på alla saker hon har med sig hem för att kolla att de är säkra för matte.

Tycker jättesynd om Gustav. Hemskt att ha ont i tassen ju :(.

Katten Gustav sa...

Visst finns det jättemycket konstigt som man aldrig kan begripa. Mycket är nog för att tvåbeningar har så underliga regler. Men där kan man nog inte hoppas på några förändringar.
Har i alla fall sluppit t****n än så länge. Alltid något. Tass!

gammelmatte Gittan sa...

Jo, Nea. Det är så här att kattmat är olika till många olika katter. Det kan vara att Snuffe är en väldigt liten eller ung katt och då behöver han ett kraftigare foder än Sippo, som är en stor och vuxen hankatt, men Sippos mat behöver inte smaka sämre för det. Det kan också vara så att någon katt behöver en sorts kattmat som medicin! Imma äter en sort för sina njurar och för att hon börjar bli gammal, men Conny vill gärna äta av hennes mat, men den skulle inte alls vara bra för honom. Sippos husse är en bra husse och har säkert goda skäl till vilken mat han ger till sina båda katter. Det här gäller torrfoder, men även s.k. "blötmat" är olika ur ålders och medicinsk betydelse, så jag är säker på att de flesta hussar och mattar ger det bästa för just "den" eller "den" katten. Till våra pojkar ger vi Royal Canin, hair and skin! Det är inte dåligt det heller!

Mayas äventyr sa...

Det är mycket man inte förstår här i världen. Men varför ska man lägga sin energi på att inte förstå varför man inte förstår? Det är bättre att sova...*nosbuff*

Nea theCat sa...

Gustav: Tvåbeningar är verkligen konstiga. De borde ta och lära sig lite mer från oss. Lev livet kattigt tycker ja.

Gammelmatte Gittan: Jo.. ja vet väl de egentligen. Men Sippo gillar ju inte sin mat, han vill käka Snuffes mat ju och de tycker ja han skulle få.

Där sa du något Maya. Mindre fundelerande och mer sovande!

Tass kompsiar!

gammelmatte Gittan sa...

Ja, Nea - visst kan man tycka att han skulle få äta av snuffes mat, men han kanske inte alls skulle må så bra av det! Har du tänkt på att den mat som Snuffe äter kanske är en sorts medicin - och, ja - Sippo kanske skulle bli sjuk av den. Det vore väl inte särskilt bra - eller hur? - men Sippo kanske skulle kunna få en ny sorts mat som han tyckte bättre om? Men det vet hans husse nog bäst i alla fall!

Nea theCat sa...

Gittan: Så är det säkert.

 
template by suckmylolly.com