onsdag 24 september 2008

Stolt över Svenskar

Jag kan känna ett mått av stolthet över svenskarnas protester mot FRA. Har ofta beundrat bla. fransmännens rejäla protester mot saker. Speciellt franska bönder som definitivt inte lägger fingrarna emellan. Fick de inte tillräckligt betalt för sin mjölk, fick inte mejerierna någon mjölk heller. De dumpade hellre mjölken. Det är mod, det är att inte ta någon skit!

Men svenskar har alltid varit så flata. Våra protester har varat lika länge som Aftonbladets veckolånga artikelserie. Våra politiker har egentligen haft det förbannat lätt, de har bara tyst behövt vänta ett litet tag så har svensken snart glömt sin upprördhet. Men i FRA debatten bet de sig i häcken om de trodde att samma skulle ske även om det! Protesterna har inte tystnad trots att Regeringen lagt locket på och vägrar diskutera. Protesterna ljuder fortfarande flera månader efter riksdagens beslut.

Ett av svenskens stora svagheter är vårt korta minne. Lagom till valet kommer borgarna att börja dela ut tomma kalorier för folket igen. Saker utan näringsvärde men som smakar gott. Delar ut lite av alla de där miljarderna de lagt på hög genom att sälja ut företag som vi, svenska folket, var ägare till. Så är det tänkt att vi skall vi glömma hur totalt grundlurade väljarna blev. Så skall vi glömma hur Reinfeldt stod innan valet och LOVADE 1000:- mer i plånboken för alla som jobbade och att två år efter valet hade en familj med två heltidsarbetande vuxna ca 750:- MINDRE i månaden att leva för.

Med lite socker i botten går mediciner ner sägs det. Medicinen har vi redan fått, nu skall det sockras. Glöm inte hur de utan skrupler fullständigt har sparkat in skallen på de svagaste i samhället. Hur de medvetet har sänkt de människor som knappt haft näsan ovanför vattenytan.

Glömt inte att det är så oerhört lite som krävs för att även du skall räknas ut. En bilolycka kanske, eller en storke där du inte hinner bli återställd på ett år och hamnar i finansiell ruin och får gå från hem och hus. Gränsen är så fin och vem som helst kan gå från medelinkomstagare till utslagen på något år med denna politiken. Vänta dig ingen sympati från de styrande i vårt land om så skulle ske, om hälsan skulle svika dig. 

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

Olof Bjarnason sa...

Bra inlägg ... det är sant, svenskar brukar tiga!

Men inte här och inte nu!

Vi har växt upp! Kanske inte lika naiva som vi brukade vara.

Och riksdag + regering kan glömma att vi glömmer FRA-lag-sveket! Nästa anhalt 11. oktober. Och så förstås våran kära cyberrymd där vi ständigt är närvarande, marktrupperna bloggosfären. Internet som idag överlevt telekompaketet med nöd och näppe, men med näsan ovan ytan! Hurra!

Nea sa...

Jag hoppas det, att vi växt upp och inte tiger längre, i allt inte bara FRA i fortsättningen.

Det funkar ju bevisligen att inte tiga! De kunde inte tiga i hjäl kritiken om FRA utan fick ju ta i tu med det.

 
template by suckmylolly.com