tisdag 23 september 2008

Operation inledd!

Tja, Nea här!

Känns lite pinigt men det är så att ja haft loppor. Matte tyckte ja kliade mig lite väl mycket och en pälskoll avslöjade att ja hade både loppor och lopplortar i pälsen. Sad Matte säger att det inte är något att skämas över, alla fina och välskötta katter kan drabbas av loppor, till och med utställningskatter. För det smittar så lätt.

Förresten tur att ja inte är en utställningskatt, för de andra stackarna hade ju inte haft en chans, ja hade sopat mattan med konkurrensen Tongue.  

Ja vet inte riktigt var ja fått lopporna i från. Först misstänkte både ja och matte den där loppelådan Linus som bor hos mattes föräldrar. Men han hade inte en enda liten loppelort i pälsen. Så de kan inte vara han som är orsaken. Matte kunde inte fatta var annars ja skulle fått dem från, för för en månad sen hade ja inte en enda loppa, det kollade vettisen när jag fick min första spruta. Men då sa ja att ja kanske fick dem hos vettisen men det trodde inte matte på. De desinficerar ju alla ytor där. Men matte börjar faktiskt tvivla nu, för nu i fredags när ja var där och fick min andra spruta, så såg matte att det låg gammalt avrakat hundhår på bordet. De HADE alltså INTE gjort rent bordet från deras förra patient. Tror nog att vi kommer att byta vettis nu.

Men nu har matte och ja har inlett operation loppstopp! Det är militärisk disciplin som gäller nu har matte förklarat och vi måste båda göra vårt bästa för att stoppa denna hemska invasion. Matte drar det tyngsta lasset med täta storstädningar. Hon har tvättat alla gångmattor och dammsugit de stora mattorna jättenoga. Även soffan, fåtöljer och sängen har hon dammsugit noga och tvättat alla kuddar, bäddmadrass och täcken. Allt som går att tvätta har blivit tvättade. Hon dammsuger golven och mattorna en gång om dagen nu och allt annat minst 3 gånger i veckan. Jobbigt men nödvändig säger hon.

Själv får ja ta medicin för att bli av med lopporna. Först fick ja droppar i nacken som dödade alla loppor jag hade i pälsen. Det var jättejobbigt för när lopporna reagerade på medicinen så kliade det så jaghöll på att dö! Ja kliade och kliade, ja kliade till ja var helt slut och somnade av ren utmattning. När ja vaknade så kliade det igen. Det var så hemskt. Men sen dagen efter så kände ja nästan ingenting.

Nu går ja på Program också. Program Vet heter det. Det är medicin som matte varje månad sprutar in i munnen, på mig, smakar hemskt gör det men det får ja ta och det gör ja också! Den gör att om några loppägg undkommer mattes städning och kläcks så suger den blod från mig och sen kan den inte lägga några ägg som kläcks. Loppan kan inte göra fler loppor helt enkelt.

Ja är övertygad om att vi tillsammans kan bli av med de här blodsugarna! Hoppas bara det går fort!

Over and loppfri mouse!

0 kommentarer:

 
template by suckmylolly.com