lördag 27 september 2008

Dramatik i skogen

Hemma hos mamma och pappa i skogen var det dramatik tidigt i morse. Dock sov de i godan ro genom det hela.

Det började med att snickaren som jobbade i ett nybygge hade gått in till en grannen S. och talat om att det är något djur som brölat i säkert en timme inne på mina föräldrars tomt. S. stegade in på tomten och möts av en stor hjortbock som förtvivlat försökte ta sig ut från tomten.

Tillägas bör att så gott som alla grannarna i skogen har fört en ojämnt kamp mot skogens alla rådjur, älgar och hjortar. Mamma och pappa trodde att de hade vunnit kampen genom att smycka staketet med 1 meter högt fårnät. Men så var inte fallet, hjortbocken hade tagit sig in men kunde inte kommat ut. S. öppnade grinden ut mot gatan och försökte driva bocken mot den. Men plötsligt vänder den om och sticker mot baksidan i stället där han helt enkelt  far rakt igenom staketet och drar ner en sektion med nät och allt.

Bocken far i väg tillsynes oskadd och då vaknar mamma och pappa med filten i örat och undrar vad som pågår varpå de får se S. stå vid sidan av den nedrivna staketsektionen.

Är rädd att bor man i skogen får man nog se sig besegrad av de rättmätiga skogsinnehavarna. Speciellt när man envisas med att fresta dem med träd fyllda av  vackra och saftiga äpplen. :) Jo, bocken i fråga han sätta i sig både en del äpplen och hälften av mammas höstflux. :)

0 kommentarer:

 
template by suckmylolly.com