tisdag 23 september 2008

Hmm..

PUSHA tipsade om DEN HÄR sidan på SVTs hemsida där reaktionen för Debatt ber om ursäkt för att de brutit den överrenskommelse de gjort med en inbjuden debattör. Själv skrev jag DET HÄR i förra veckan. Jag såg det programmet och det var ju Josefsson som återigen aktivt fick fram en konfrontation mellan pappan och talespersonen för TPB. Han styrde det dit genom att uppmana pappan att kommentera och ställa frågor och sen uppmana talespersonen för TPB att svar. Detta till trots att det alltså låg en överrenskommelse att dessa två inte skulle debattera.

Jag är som sagt mycket fundersam på huruvida Janne Josefsson är rätt person att leda Debatt i SVT. Det ligger något sesationslyster över hans sätt att leda debatterna på, något som inte gagnar en debatt där olika sidor skall få komma till tals. Det blir inga nyanserade diskussioner när programledaren är ute efter att hitta en eller flera och i stort sett nagla fast dem mot väggen.

Debatt är inget Uppdrag Granskning i miniatyr, där korrumption och annat skall avslöjas. Det är ett debatt program. Kan inte Josefsson skilja på sin tidigare programledarroll och nuvarande är det kanske dags att hitta en programledare som är bättre på att balansera olika synsätt.

0 kommentarer:

 
template by suckmylolly.com