torsdag 29 januari 2009

Ja e ingen kattunge mer

Matte konstaterade i dag att ja har förändrats. Borta är kattungen och det är den vuxna katten  som finns nu sa hon. Det både märks och syns. Ansiktet har förändrats och blivit mer vuxet. Hon säger att ja e mycket lugnare också, hittar inte på lika mycket bus.

 

(Bäst att inte berätta om keramikkrukan som fick sätta livet till idag, tror inte hon märkt att den är sönder än.)

 

Ja har blivit vågligare och vigare också. Tog ett stort skutt från skrivbordet upp på bokhyllan i dag och de har ja aldrig vågat förr. Men har länge velat. Matte har så kuliga saker där uppe. Alla saker som hon ville vara rädd om satte hon upp där för ja kunde inte hoppa upp dit. Men nu får hon tänka om minsann. Ja busar fortfarande en hel del så ja e kanske inte riktigt fullvuxen än.

5 kommentarer:

Sippo sa...

Klart du kan busa trots att du är vuxen. Så kul att du vågar hoppa runt lite mer. Det är alltid skoj när man märker att man vågar ta sig till platser dit man aldrig vågat förut. *tass*

Gammelmatte Gittan sa...

Jag tycker också att du kan busa lite även om du inte är precis liten längre. Saknar Rufus skuttande och busande lite. Han har blivit så stillsam och ... "vuxen" sedan han blev klosterkatt. Vi säger till honom att även som postulant får han vara lekfull! Kanske är det så med dig också - att du tror att som vuxen måste man sluta leka - men så är det inte, vare sig för kissekatter eller för tvåbeningar!

Nea sa...

Sipp och Gittan: Jo, ja har faktiskt busat en del de senaste dagarna. Busade ihjäl en keramikkruka, busat sönder en Svärmors Tunga och busade ner en vas från högst upp på bokhyllan (fattar inte att den höll, ja var så beredd på en rejäl smäll). Så nog finns mycket bus kvar i mina fyra tassar :D

Matte har börjat prova ut selen till mig igen. Vi skall nog snart också ut på promenix hon ja tror jag. Det var länge sen sist.

Sippo sa...

Busade sönder svärmors tunga? Det låter inte så vidare trevligt. *ryser*

Nea sa...

Sippo: Ne kanske inte. Men matte säger att krukväxten heter så, ja förstår inte varför.

 
template by suckmylolly.com