söndag 13 september 2009

Lite oense…

De e höst nu och de innebär att det blir mörkt tidigare och vädret blir kallare om kvällarna. På det följer en  matte som drar ner persiennerna tidigare och dessutom vill ha fönstren stängda i lägenheten för att hon enligt egen utsaga “fryser sin hårlösa päls av sig”.

Men de e så här att hela sommaren har ja kunnat sitta på fönsterkarmarna och kika ut på allt spännande som händer på gatan genom fönsterspringorna, även om persiennerna varit nere.

Ja tänker inte acceptera att bli berövad mitt kvällsnöje för att matte inte vill frysa. Har förklarat att alternativet är att matte drar upp persiennerna! Men de vill hon inte heller och mumlar något märkligt om att bo i en guldfiskskål. Vet inte vad de betyder men de hade något med att vi bor på bottenvåningen att göra.

Har tydligt förklarat mitt missnöje genom att vid alla tider under kvällar och nätterna, skramla med persiennerna med tassen samt sätta tydliga tandmärken i dem.

Matte kan väl ta kläder på sig och låta katten få ha sin fönsterspringa tycker ja!

nea[93]

5 kommentarer:

Sippo sa...

Jag förstår dig precis. Husse bor också på markplan och tjatar om att han känner sig som en uttittad guldfisk. Märkligt. Jag brukar då dra lite i persiennerna för att kunna kika ut, men då kommer i regel en strumpa farandes. *fnys*

Puma sa...

Matte bor i en liten stuga ut med vägen och det är en massa folk som går förbi eller brummar förbi och glor. men det bryr sig inte matte om, här har vi inga stängda persienner t o m dörren kan va öppen ibland om det inte är för kallt ute. Matte säger att om de nu måste glo så får de väll göra det då om det är så himla roligt vi har inget att dölja. Tass/Puma

Annmi sa...

Mjauuarn's så trist för dig :(
Här har vi inga så'nna där Persienner,så vi har våra Fönsterplatser att sitta & njuta i & älskar se Löven falla & faktiskt det där vita som kommer ibland mé när de e kallare ute ;) ♥.....

Jam & Kram från oss!!!

Katten Gustav sa...

Det där ser inte kul ut, stackars dig! Jag vet inte riktigt vad det är du har för fönstren, för jag har aldrig sett såna. Min matte brukar dra för gardiner, men då kan jag gå in bakom dom och titta ut i alla fall. Tass!

Nea theCat sa...

Sippo:Försöker också ta till tassen för att kunna kika ut men då kommer matte som ett jehu :(

Puma: Ja försöker jama de till matte men hon lyssnar inte på de örat. Hon vill va lite privat säger hon.

Konstigt.

Annmi: Visst e de toppen att sitta och titta ut på allt spännande som händer ute. De händer alltid något där ute. Händer inget kan man alltid spana på flygande mumsbitar!

Gustav: Där sa du något. Skall jama till matte att köpa breda, tjocka gardiner. Vilken bra kompromiss. :) Tack!

 
template by suckmylolly.com