lördag 5 september 2009

Katten Peter räddade mattes liv.

http://www.skd.se/article/20090904/NYHETER/952838486/1016/*/SJOBO/katt-raddade-livet-pa-86-aring

Katten Peters 86 åriga matte var försvunnen när hemtjänsten kom på besök. De larmade polis som förgäves sökte med bland annat tre skällisar.

När hemtjänstpersonalen berättade att katten också var försvunnen gick polisen ut och ropade på honom. Katten Peter kom genast fram jamandes ur ett buskage. Inne vid buskaget låg Peters matte i ett dike, nedkyld och medtagen. 

Matte ligger nu på sjukhus och återhämtar sig. Förhoppningsvis har Peter fått en rejäl belöning med minst 10 flundror och litervis med grädde.

Återigen har en av våra bröder visat hur vi månar om våra hussar och mattar. Vi är inte bara stöd & vårdkatter utan även räddningskatter.

Good work Peter!

4 kommentarer:

Annmi sa...

Mjaa...Du har väl sett vad katter kan mer hos oss...Räddade ju gravida matte & husse från brand...
Goo Cats ♥....Jam & Kram från oss!!!

FJUTTEN sa...

Mjau, vilken hjälte! Vi är verkligen duktiga vi katter. Hurra för oss alla!

Sippo sa...

Ett stort hurrjam till katthjältarna!

Nea theCat sa...

Annmi: Man blir så ledsen, vi är ju faktiskt riktiga nyttodjur, det bevisar vi gång på gång. Att tänka på hur låg status vi har i samhället är så sorgligt.

Fjutten: Jajamensan. Underskattade hjältar är vad vi e! Men som vanligt brukar vi jobbar vi i det fördolda.

Sippo: Ja hurrajam till alla katthjältar världen över. Tänk så många vi tröstat, hjälpt och vårdat på vårt speciella sätt.

En granne berättade om en katt som jobbade på ett vårdhem. Denna katt kände på sig när någon var döende. Hoppade upp i sängen och vakade nära, spinnande och lugnande tills människan gått över. Min matte säger att hon också vill dö så, med en katt nära och spinnande vid sidan om sig.

 
template by suckmylolly.com