måndag 28 september 2009

Katten FÖRST, tack!!!

Matte kom inrusande i lägenheten drog av sig kläderna och for in i duschen det första hon gjorde. Muttrade något om passiv rökning och något om en känsla av att vara en rökt böckling. Ja försökte lite försiktigt påpeka att min matskål var tom och att hon nog borde fylla på den innan hon gjorde något annat men hon reagerade inte alls på de.

Till slut fick ja jama till henne ordentligt där hon stod bakom duschdraperiet och då drog hon draperiet åt sidan och frågade vad  som stod på.

Vad som stod på? Jo att katten är HUNGRIG är vad som stod på! *Fnyser*. Nåja hon kom ur duschen och ja fick både torrfoder, mjukmat och skinka som tröst. Så jag förlåter henne för denna gången. Men först hämnades jag genom att välta ner en av hennes nyinköpta ljuslyktor. Så kan de gå om inte katten för sitt först av allt!13-02

Sen visade hon mig en liten påse med en skällis på. I den fanns en hel rulle med andra små påsar. Bajspåsar hette de visst. Matte skall förvara den vid min låda och  använda den när hon gör rent i lådan två gånger om dagen. Hon tycker de luktar så hemskt i soporna annars. Nu kan hon knyta in dofterna. En bra och hygienisk ide tycker ja.

8 kommentarer:

Ville Fjutt-Fjutt, kallad Fjutten! sa...

Du har såååå rätt! Vi katter har rätt att få våra behov tillgodosedda först!
Och skällispåsarna...hihi...sådana har vi också!

Peter sa...

Du har så rätt Nea. Katten ska alltid komma först. Du gjorde rätt i att sätta ner tassen. Förresten har husse också såna där påsar vid lådan. Det är rätt bra tycker jag.

Annmi sa...

Mjauuu..Självklart kommer VI KATTER 1.a!!! *Fniss*
Jam & Kram från Oss!!!

Mjsst...Hoppas du slapp bli blöt...

Katten Gustav sa...

Vet inte hur många gånger jag påjamat detta. Dom verkar ALDRIG lära sig. Tänk att dom är likadana, allihopa. Det är väl bara för att dom inte är helt färdigbildade, med sina två ben bara. Fattas säkert mycket där uppe också. Tass!

Nea theCat sa...

Fjutten: *Nickar* Så skall det vara. Katten först!

Påsarna fungerar jättebra. Trots det var en skällis på paketen

Sippo: Ja någon måtta får det faktiskt vara. Vi vår verkligen sätta ner tassen i den här frågan.

Påsarna funkar kanon. Matte är ju trög, de kunde hon ju kommit på för längesen ju.

Annmi: Yes (litter)box! Det är regel nr 1. Katten kommer först!!!

Gustav: Så sant du jamar! Begriper inte hur tvåbeningar kan ha så stora skallar och sen bevisligen har så liten hjärna.

Dui och Deco sa...

Självklart-katten först!ALLTID och oavsett vad som händer..Bra att du visade ditt missnöje.
Tasskram

Mayas äventyr sa...

men jamarns vad står på?! Blir du oxå satt i andra rummet ibland!! så fräckt.
Min människa köper inte några bajspåsar till mej. Jag får hålla till godo med "gamla" brödpåsar..hon är liksom lite snål ibland och återanvänder fruktpåsar och brödpåsar till min kattlåda. Helt okej tycker jag för då är jag med och värnar om miljön...

Nea theCat sa...

Dui & Deco: Självklart skall det vara så!

Tack!

Maya: Visst är det fräckt! Hoppas du i alla fall får mat och fixad sand och så. Ingen dum ide med gamla brödpåsar. Skall jama till matte att hon också får börjat med de för miljöns skull.

Tass!

 
template by suckmylolly.com