söndag 4 april 2010

Vet ni vad?

Ja skall kanske få en lillebror! Matte har pratat lite om de, att ja kanske behöver en kattkompis! Inget är bestämt ännu. Vi har bara pratat lite löst om de. Matte säger att hon känner sig så hjälplös när ja i bland sitter och jamar något för henne och hon inte fattar vad ja säger. En kattkompis hade ju förstått menar hon.

Ja vet inte riktigt vad ja tycker om det.  Visst hade de varit kul med en kompis i bland. Matte är lite orolig för att det kan bli problem med lådvägran när de finns två katter i hemmet. De håller ja med om, de måste funka med lådan. Matte får väl köpa två lådor, men hon har hört att de inte funkar alltid trots det. Sen är hon orolig för om ja inte skulle gilla brorsan.  Vad gör man då sa hon?

De skulle nog bli en bebis bror om de blir ett syskon, så att ja och matte kan “forma” honom. En kille för att ja, vi tror att de blir lättare att samsas än med två honor.  Sen e de ju de där me killar. “Skvätter” de även om de blir kattererade?

Vad tror ni? Är det problem med två katter? Skall man välja vuxen eller en bebbe?

16 kommentarer:

kattensippo sa...

Jamars så spännande! Vet du vad? Det är jättemysigt med en kattkompis. Jag var ju lite fräsig mot Snuffe i början, men nu så busar och leker vi varje kväll. Det gjorde jag inte så mycket innan, eftersom min fästmö var så lugn. Dessutom så säger ju såna här kattexperter att katter faktiskt behöver sällskap. Tvärtom mot vad man sagt förut. Jag röstar absolut för en kompis till dig. *hoppas* Det där med lådan är inga problem för oss. Vi går ju liksom inte samtidigt.

Sophia och Katterna sa...

Min pojke är kastrerad och han "skvätter" inte. Det gick jätte bra när jag skaffade en kompis till honom. Mina katter är lite lustiga med lådorna, vi skaffade en till låda till dom men då kissade dom i den ena och så gjorde dom nr2 i den andra. Haha :)
Hoppas allt går bra

Findus, Isak och Rasmus sa...

Oj, Nea, vad spännande! Tänk om du får en lillebror. Vi tycker, precis som Sippo, att det är jätteskoj att kattkompisar att mysa och busa med.

Det går förstås aldrig att garantera något, för katter är ju olika precis som människor, men ingen av de ca tio kattkillar (kastrerade) matte känner skvätter. Vi har flera lådor, och alla går på alla lådorna. För oss går det bra att samsas. Kurr och burr.

sr. Carina sa...

Jag tror absolut att du skulle gilla att ha en kattkompis! Då skulle inte din matte må dåligt om hon måste vara borta lite länge någon gång, för du hade ändå sällskap... och en kompis är bra till mycket, både att busa med och sova ihopkrupen hos. Visst tar det lite tid att lära känna varandra, men om matte bara har tålamod så löser det sig snart... katter måste bara få komma underfund med varandra i sin egen takt. Två lådor är en bra idé och kommer säkert att funka alldeles utmärkt! Sedan, om matte märker att ni går på samma låda, kan hon ju ta bort den ni inte använder. Om ni väljer en bebbe eller en vuxen katt är en smaksak... tror att du kanske skulle ha lättare att acceptera en liten misse, för då var du automatiskt högst i rang och kände dig inte undansatt. Fast det kräver förstås att matte fördelar gracerna rättvist! En vuxen katt går också utmärkt... det finns många vuxna missar på katthem som längtar efter ett eget hem, och de är så tacksamma att det inte alls är svårt att få dem att trivas. Och nej, en kattererad kille skvätter inte...

Nospuss från sr. Carina, klosterkatternas matte som just nu ägs av sex missar!

sr. Carina igen sa...

Vill lägga till en sak... din matte behöver ju inte känna sig orolig, för vi är massor av hussar och mattar här ute i cyberrymden som kan hjälpa till med goda råd o.s.v. ifall det behövs! Lycka till!

Nospuss från sr. Carina

Ville Fjutt-Fjutt, kallad Fjutten! sa...

Åh vad roligt om du får en kompis! Alla som röstar på att Nea ska få en kompis räcker upp en tass! Wihiii, här är det 28 tassar upp i luften!
Och det där med att skvätta, näääää det gör vi inte. Vi har ju rena lådor att gå på, det är bättre!
Tänk vad mysigt att få en liten vän att putsa och pussa på...

Nea theCat sa...

Sippo: Visst är det spännande. Ja längtar faktiskt efter en kompis att tvätta lite då och då. Att få sova med en kompis så där inlindad som bara katter kan.

Sen är nog matte lite rädd att ja skall bli mindre gosig mot henne om ja får en lillebror.

Vi vill ta god tid på sig säger hon. Det måste fungera praktiskt, hon vill inte vi skall kasta oss in i något.

Klart man är fräsig först. Man måste ju sätta ner tassen från början och jama om vem som är högst i rang hemma, förstår ju varenda katt!

Sophia & Katterna: Smarta katter du har Sophia. Vilken bra idé att ha en låda till det ena och en annan till det andra :)

Findus & Co: De kanske bara undantag hos kattererade killa som gör att de skvätter. Kanske inte alls vanligt?

Carina: Ja tror inte vi är så hemskt oroliga för att inte trivs ihop egentligen. Sånt lär man sig hoppas ja. De e mest lådan som oroar. De är ett krav att ingen av oss lådvägrar!!!

Jo en bebbe är kanske bäst. Kan bli svårt om två vuxna alfakatter vägrar samsas. :/. Men ja tror inte ja skulle ha några svårigheter med att sätta en bebbe på plats :)

Matte titta på Kattkomando Syds hemsida. Där är många katter, de flesta i närheten är vuxna dock.

Men vi har ingen brådis, vi kan vänta på rätt lillebror. Ja tror han finns där ute någonstans :)

Känns tryggt att ni finns så matte kan fråga till råd om de behövs. :)

Fjutten: Precis! De vill ja ha, en katt som förstår precis när ja vill bli tvättad i öronen. Att sova så där intrasslad som ja gjorde med mina syskon när ja var bebbe. Åh så mysigt de skulle va.

Nosbuffar till er alla. Tack för alla fina råd!

Chinook ♥ Cherokee sa...

En liten kompis skulle vara "firremang"!
En kattunge blir nog det bästa. Ja så säger mamsen i alla fall. Då kan du "fostra" den precis som du vill, och du är högre i "katt-hierarkin".

Nosegossebuffar! / Bröderna Bus

Wikki Bloggkatten sa...

Mjau Nea, det komme att gå jättebra! Ha en kompis är jättekul! Nån att busa med, att jama hemlisar till och att lära hyss...

Förresten, du har fått en utmaning på min blogg - en snäll! http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.14476662
TassKram Wikki

Katten Gustav sa...

Piff och Puff har två lådor. Dom kissar i båda, fast bajsar bara i den ena. Själv har jag min toa där ute, så dom får ha sina lådor i fred. Skvätta inne? Aldrig i livet att jag skulle göra det!
Dom flesta katter trivs nog med att ha kompisar. Själv är jag nog en riktig ensamkatt egentligen. Men om jag skulle vara inne jämt skulle det nog vara annorlunda. Piff och Puff är jättegoda vänner och kan sova ihop. Väldigt spännande ska det bli att läsa hur det går. Och du, jag kommer från Kattkommando Syd...

sr. Carina sa...

Vi har sex katter här hemma, och de är precis lika gosiga mot tvåbeningarna som om de hade varit ensamkatter, så din matte behöver inte vara ett dugg orolig för den saken!

Nospuss från sr. Carina, klosterkatternas matte.

Nea theCat sa...

Chinook & Cherokee: Ja vi håller med en bebbe blir bäst. Tyvärr är det ont om bebbar just nu men de kommer säkert att födas massor med killar i maj :) Kanske får vi vänta till juni/juli.

Wikki: Ja de vill ja ha! En bästis att jama hemlisar med :)

Skall ta och kolla in din utmaning.

Gustav: Ja och matte har varit inne på KKS flera gånger och tittat de senaste dagarna. Men de e ont om bebbar i närheten. KKS har ju ett stort område de verkar på.

Carina: De är gott att höra. Ja skall gosa med matte massor i alla fall även om ja får en lillebror.

Nosbuffar till er alla.

Puma och Sixten sa...

åh, en kompis till dig, det vore väll kul. Det jag vet säkert är att vi kastrerade katter skvätter inte så det behöver du ej oroa dig för. Ni borde kolla på katthemmen om de har någon katt som skulle passa hos er, de vet ofta hurdana katterna de har inne är och kan då hitta en som passar er. Pga problemen som Sixten och jag hade så rekomenderar jag inte en liten kattunge om Nea har gått förbi lekstadiet för en kattunge vill leka med sin kompis hela tiden och det blir jobbigt om man har en äldre katt som inte vill leka utan som vill vara ifred. Hoppas våra tips hjälper något.

Tina sa...

Jag rekommenderar nog inte en jätteliten kattunge heller.. Dom äldre katterna (om du inte är en jätteleksen katt dvs) kan tycka det är jobbigt.. Kanske en ungkatt som är runt 1 år passar bättre tippar jag..
Men oavsett vilket blir nog bra! Det är det bästa som finns att se när sina två älsklingar ligger och gosar och slickar varandra :D

Dui och Deco sa...

Åh, vad kul med en kompis! Klart ni ska vara två! Matte säger alltid att det var det bästa hon och husse gjort när de bestämmde sig för att vi skulle vara två. Och du det är faktiskt skönt att vara två! Inget skvättande här heller efter kastreringen, vi samsas om både mat och låda. Nosbuff

Nea theCat sa...

Puma & Sixten: Jo jag förstår och det är ju en risk. Fast det är ju ett övergående problem som växer bort. :)

Det jag funderar på är att en vuxnare katt kanske redan har sin rang klar för sig. Jag vill att den rangen skall sättas här hemma så att säga mellan Nea och den nya. Men jag vet ju inte hur det är med ungkatter om de fortfarande är kattungar rangmässigt så att säga. Det är ett svårt val.

Tina: Det är svårt att välja. Nu blir jag ju osäker. En halvårs unge då?

Dui & Deco: Kom ni till matte & husse till sammans eller var för sig?

 
template by suckmylolly.com