torsdag 29 april 2010

Mattes vibbar

Matte ringde om en lillebror i går. Men något kändes inte rätt sa hon sen. Så hon avstod. Matte fick någon vibb om att de som ägde katterna hade några problem som droger eller alkohol så hon drog svansen åt sig. Det var något med den bildlösa annonsens utformning från början som kändes konstigt och inte blev det bättre när hon pratade med tvåbeningen som hade hand om dem. Sen tänkte matte att om katterna hade varit rumsrena hade de stått i annonsen.

En del gör nog vad som helst och svarar vad som helst för att “bli av” med sina katter. Hade vi haft eget hus och andra möjligheter hade vi inte behövt bry oss så mycket om sånt, sa matte. Men nu bor vi i lägenhet och därför måste vi ställa vissa krav på en kattunge – att han måste var rumsren!

Så vi väntar lite till matte och ja. Lillebror kommer nog snart.

Men matte känner lite sorg, tänk om katterna inte har de bra och vi hade kunnat rädda en av dem… men vi måste se till att vi får de bra tillsammans lillebror och ja med. Vi skall ju vara tillsammans livet ut.

4 kommentarer:

Dui och Deco sa...

Klart det måste bli rätt lillebror. Nosbuff

kattensippo.com sa...

Fy vilken sits för matte. Det är klart hon är orolig för missarna. Kan hon inte ringa anonymt och anmäla möjligt kattplågeri? Då har hon ju i alla fall försökt. Vi håller tassarna för att du snart får en lillebror. *nosbuff*

Klosterkatterna sa...

Vi tycker ändå att din matte gjorde rätt... för genom att inte skaffa någon lillebror av de där människorna, kanske hon lär dem att inte ha kattungar alls utan kastrera mammakatten istället. Din lillebror kommer nog, skall du se! Matte var hos Kristinehamns katthem igår och gosade kattungar - där fanns det flera små lillebröder! - och där sa de att nu kommer den tiden när massor av katter, både stora och små, blir hemlösa... visst är det sorgligt? Lyckligtvis är det lätt för katthemmen att hitta nya hem till kattungar - det är mycket värre för gamla katter, för folk vill inte ha en gammal katt. Konstigt! Jag är gammal och matte säger att hon älskar mig jättejättemycket...

Glad Valborg! Ja, idag firar vi att våren har kommit - jippi!

Tass från Imma, abbemissa.

Nea theCat sa...

Dui & Deco: Ja de där vibbarna är rätt bra för de mesta.

Sippo: Men hon har inga som helst bevis. Det e bar en tanke. En känsla.

Klosterkatterna: Vi får hoppas de. Kanhända de bara handlade om stallkatter. De e svårt att veta.

Jo, vet att katthemmen får en massa bebbar. Lustigt nog har ja inte sett någon ökning hos Kattkomando Syd. Men de är kanske inte så bra på att uppdatera sin hemsida.

 
template by suckmylolly.com