onsdag 14 april 2010

Lite vårbilder!

De e svårt för oss götar att tänka sig att de fortfarande e snö i en stor del av vårt mycket avlånga land.

När matte för några år sen hade besök från London så kunde han inte förstå att vi hade så olika väder från norr till söder. Att vi kunde ha ishotell och flera meter snö i norr och samtidigt vårväder med många plusisar här nere i söder. Men de ju för att vårt land är så avlångt.

Så för alla frusna norrlänningar (allt norr om Hallandsåsen ÄR norrland). 01-06Här kommer lite för dagen nytagna vårbilder.  

Exif_JPEG_PICTURE                                              Det har kommit upp massor med Tassilagom. De finns massor med gula marksolar överallt längs vägarna.

Exif_JPEG_PICTURE                                              Här presenteras vårens björkmode. De allra tidigaste och vågligaste björkknopparna visar upp vårens modefärg: Grönt.

Så go vänner! Nu vet ni hur våren ser ut här nere i varma södern.

Nospussar!

11 kommentarer:

Dui och Deco sa...

Åh vad härligt, här i 08-land har det kommit upp lite Tussilago och krokusar men vi får vänta på flugorna. Har de kommit till er?? Nosbuff

Annmi sa...

Mjauuuarn'äs vackert & vi har oxå Vååår & massa go ☼ här...Jam & Kram fråm Oss!!!

Findus, Isak och Rasmus sa...

*sniff* Nu blir vi nog lite, lite avundsjuka! Härligt att björkknopparna har paraderat på catwalk och visat modefärger. Kurr och burr.

Katten Gustav sa...

Visst har vi det BRA som får bo här i södern! Jag vill absolut inte ha snö mer *ryyser*

kattensippo.com sa...

Visst är det härligt med våren! Tänk på alla flygande mumsbitar som fortfarande är lite sömniga.

Puma och Sixten sa...

Vi har också vår här på den avlånga ön, Matte fotograferade blommor under cykelturen till jobbet de kommer visas på bloggen någon dag hoppas vi.

Anonymous sa...

Nene du har fel allt norr om Älmhult är norrland och allt norr om Stockholm är Lappland, och som alla vet så är Lappland troligen bebygt...
tass Busan

SiriOBlueberry sa...

Jisses vad härligt! Visste inte att tussilagon hade kommit upp redan. Snart slår träden också ut! :)

sr. Carina sa...

Oj, så underbara vårtecken! Vi har sett tranor och i trädgården blommar blåsippor, krokus och vitsipporna är på gång. Det mesta knoppas, vilket gläder mig... jag har börjat ansa lite här och var, på mitt vanliga amatörmässiga sätt, och hoppas på en härlig sommarsäsong. Vi bor vid Vänerns östra strand, har i stort sett ingen snö kvar och idag är det +10 grader ute... klosterkatterna sitter/ligger i fönstren och gonar sig för fulla tassar.

Ville Fjutt-Fjutt, kallad Fjutten! sa...

Nej nu blir vi väldigt avundsjuka! Tassilagom(hihihi!!)! Vi bor i Boden, och vi ser fortfarande höga snödrivor utanför fönstret... Men SOL har vi, troligtvis är det samma sol som ni har? Tasskramar!

Nea theCat sa...

Dui & Deco: Nepp inga flugor än. Gott om citronfjärilar är här.

Annmi: Visst e de härligt med våååår! :)

Findus & Co: Jajamän björkarna de har visat sig från sin bästa sida.

Sippo: Ja de e nu man skall ta dem. Men den där vippande fågeln. Ärlan eller vad de heter, han är så dum bara lyfter när man gör en liten ansats.

Gustav: Visst har vi det bra! Tänk att de fortfarande har snö i det där norra landet.

Puma & Sixten: Skall tassa in på er blogg och titta. :)

Busan: Så du säger det att det troligen är bebyggt i Lappland. Har aldrig varit där så jag får väl anta att det är så :)

Siri: Ja snart nog är de helt grönt här. Som vi längtar!

Carina: Härligt att den börjar gå upp i landet också. Vi har dock fortfarande kalla nätter ibland ner under nollan faktiskt.

Fjutten: Det är underbart med Tassilagom. Vet det e svårt att tänka sig att ni har snödrivor där uppe. Hoppas ni får vår snart.

Nospussar till er alla.

 
template by suckmylolly.com