onsdag 19 augusti 2009

Suckar djupt!

RIMG0098 
Så var man obetald fotomodell igen *suck*

Matte var alls inte nöjd med den kameran som hon köpte. Det var ju en budgetsak bestämde sig för då. En av de bättre i budgetklassen skulle det vara.  Men bilderna blev inte bra och matte tyckte det var så trist att behöva redigera bilderna rejält innan de ens var halvdana. Hon sa att det var som att någon dragit en mörk hinna över varje bild. Matte gillar egentligen att fotografera, men tappade lusten när bilderna inte blev bra. Så ett tag har hon velat ha en ny bättre kamera.

Nu har hon köpt en mycket bättre modell sa hon. En Ricoh CX1 i  färgen Champagne Rosa :)

pop_pinkDen var 4ggr dyrare och MYCKET bättre säger hon! Klara fina färger. Snabb är den tydligen också. Ja hinner ju inte ens blunda längre. De hann ja alltid med den andra. Den hade en förvarningslampa som lyste så ja hann blunda innan blixtmonstret släpptes löst!

Annars lyckades matte klanta till det i går så hon fick in ett virus som bl.a. stängde ner antivirus programmet. Så de var bara att rensa datorn och lägga in Vista på nytt. Hon börjar få fin snits på de nu! Hon har i alla fall lärt sig att SÄKERHETSKOPIERA!!!

Tass vänner!

9 kommentarer:

Mayas äventyr sa...

jahjam, stackars dej då kommer du att gå omkring och vara blind av blixtmojängen om den är så snabb att du inte hinner blunda. Du får väl börja blunda så fort du ser henne med blixmojängen, i förebyggande syfte så att jama

Nea theCat sa...

Tror ja skall göra de. Så fort hon tar den ur fodralet skall ja blunda. Eller kisa med ett öga för att kolla vad hon sysslar med.

Sippo sa...

Typiskt tvåbeningar att köra med fula tricks. *suckar* Men jag håller med Maya, du får blunda i förebyggande syfte.

Puma sa...

Matte har också en sån där liten blixt-mojäng och den tycker hon inte om. Den är så slö att bilderna på oss katter blir suddiga varenda gång för vi sitter såklart inte stilla. Hon kör med något som kallas systemkamera istället, det är en stor klumpig sak men den har blixt varningslampa och tar jättebra och skarpa bilder.
Tass/Puma

Nea theCat sa...

Sippo: Visst är det ett fult trix. Problemet med att blunda så fort hon plockar fram den är att hon just nu håller på så mycket med kameran att ja kommer att gå in i möblerna om ja skall blunda hela tiden.

Puma: Matte funderade på en systemkamera. Men tyckte det var för dyrt för en bra kvalitet. CX1 är riktigt bra med många manuella inställningar. Matte blev lyrisk när hon såg manuell focus t.ex. De flesta kompakter har bara autofocus.

Imma sa...

Oj, nu ser jag en vild glimt i mattes öga... hon suckar jämt över att jag blundar på fotona... hoppas att den där kameran som din matte köpte var dyr? Annars är jag illa ute!

Nea theCat sa...

Imma: Matte bad mig hälsa att den kostade 3400:-. Det är ju billigt om man jämför med en systemkamera som kan gå loss på mycket mycket mer. Sen är de givetvis dyrt om man jämför med den Canon Powershot som matte köpte först för 800:-

Chinook ♥ Cherokee sa...

Blixtar å´dunder! Såna där mojänger borde förbjudas! Mamsen köpte nå´n Olympus SP -590 som hon jagar oss med! Vi tassar ner länken så du ser vad det är för "mackapär"!

http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=SP590

Går det inte att kattentera hos oss? Det BORDE det göra!

Kurroch nosgos från Chinook & Cherokee

Nea theCat sa...

ChinChero: Förstår att ni får springa tassarna av er för att undkomma DET blixtmonstret.

Matte var först inne på en sån superzoom också. Men de är lite klumpiga. Hon vill ha med sig kameran i handväskan.

 
template by suckmylolly.com