lördag 20 mars 2010

Det är ingen riktig katt!

Det här är Linus, gammelmatte & gammelhusses katt. De e ingen riktig katt!

Exif_JPEG_PICTURE

Jag vet att han ser ut som en katt men efter att ha hört vad gammelmatte & gammelhusse berättade om nattens bravader så håller jag med! Han är ingen riktig katt!

Linus som är 10 år har ett väldigt bra liv. Han har en egen lucka i det inglasade uterummet. Gammelhusse & gammelmatte brukar låsa uterumsdörren men ha dörren in till huset öppet för Linus skull. Så kan han gå ut och in som han vill.  De har funkat bra.

Linus bor i ett skogsområde med ganska många katter. Många gånger har han kommit hem med bitsår och fått åka till sticktanten för antibioti-katt-kurer trots att Linus är en mycket fredlig katt. Faktum är att han är en alldeles FÖR fredlig katt.  Han brukar inte försvara sitt Område utan brukar mest sitta och titta på de katter som vandrar in och ut på tomten utan att bry sig. Men när katten traskar iväg så smyger han efter och gömmer sig bakom bilar och hus medan han håller koll på var katten tar vägen. Vi har funderat på om han förbereder en polisanmälan för olaga intrång kanske.

I natt vid två tiden ringer telefonen hos gammelhusse & gammelmatte. Bara två signaler så de hinner aldrig svara i telefonen, men vakar ordenligt gör de. De går och lägger sig igen och börjar slumra till. Då säger plötsligt gammelmatte:
-Vem är det som äter ur Linus matskål?
Gammelhusse fnyser och säger att de begriper du väl att det måste väl vara Linus.
-Men han ligger ju och sover vid mina fötter svarar gammelmatte då. Det hörs tydligt hur någon ljudligt knastrar torrfoder i köket.

Nu tänds ljuset i den lilla stugan i skogen och alla inklusive Linus reser sig upp ur sängen och tittar förvånat ut i köket där en vit och gul katt står lugnt och käkar ur Linus matskål. Linus reser en halv ragg men säger inte ett knyst och stannar kvar i sängens trygghet med sin husse och matte. Gammelmatte fräser åt inkräktaren och den far bort mot uterummet och kattluckan där och försvinner. DÅ hoppar Linus ner och glor storögt efter katten.

Vi är eniga nu, Linus är ingen riktig katt. En RIKTIG katt hade vaknat så fort en främmande katt satt tassen innanför kattluckan. En riktig katt hade sett till att stora tussar av päls hade saknats på den inkräktare som fräckt stått och ätit av hans mat mitt i natten! Men inte Linus. Linus väntar lugnt till hans husse och matte kört i väg inkräktaren innan han vågar sig ner från sängen. Han är ingen riktig katt.

Det är till och med möjligt att det inte var första nattliga matskålsraiden som den vit/gula katten gjorde ur Linus matskål. Normalt hade ju alla tre sovit djupt och varken hört eller sett något.

Gammelhusse & gammelmatte vet fortfarande inte vem som ringde två signaler mitt i natten. De funderar på om det kanske är så att den vit/gula katten ringde för att kolla om kusten var klar. :)

9 kommentarer:

kattensippo sa...

Vilken pälsresande historia. Jag tycker nog att Linus människor får skicka honom till Jamlunda för utbildning till riktig katt. Jag skulle då aldrig accepterat att det står en främmande katt i MITT hem och äter av MIN matt. *stampar bestämt* Husse sitter bara och skrattar åt det hela, han inser inte allvaret. *fnys*

SiriOBlueberry sa...

Vilken spännande historia! Men vi håller med, han kan inte vara en riktig katt. Eller så har han kanske lite nedsatt hörsel i kombination med att vara lite för feg :P /Siri, Blueberry O Wildberry

Mayas äventyr sa...

hua, jag ryser i pälsen - vilken historia. En riktig däckare eller va det heter.
Men Linus är nog inte nån riktigt katt i alla fall...

Dui och Deco sa...

Vi jamar med Sippo, antingen Jamlunda ellet till Sippo för utbildning! Man måste ju se till sitt revir! Nosbuff

Nea theCat sa...

Sippo: Du har helt rätt! En ordentlig utbildning till Riktig katt i Jamlunda är precis vad han skulle behöva! Kan du kanske rekommendera någon utbildning Sippo?

Siri&blueberry: Ja, han skulle kanske behöva putsa pälsen i öronen. Feg är nog bara förnamnet på vad han är. Låta tvåbeningar jaga bort inkräktare *fnyser*

Dui & Deco: De e nästan så man skäms att vara släkt med honom. *tassen för ansiktet*

Maya: Man tror ju inte de e sant alltså. Att en katt kan vara så feg! *skakar på huvudet*

Findus, Isak och Rasmus sa...

Hmm, äta upp ens mat? Nä, det låter för hemskt! Stackars Linus, han är nog en väldigt fridsam kisse, men LITE måste man kunna fräsa ifrån. Kurr och burr.

Tina sa...

Nej fy sjutton! Dom får skaffa sig en sån där lucka med sensor, som bara öppnar sig för Linus..
Fick Linus en extra portion med mat då eftersom hans mat blev tjyvad?

Katten Gustav sa...

Det var något av det mest pälsresande jag läst!!! Känner hur morrhåren kröker sig vid blotta tanken på att en INKRÄKTARE skulle käka ur min matskål inne i mitt högst privata hus. Näjam, det går inte att tänka på, jag får frossa och gula febern. Håller med Tina, dom måste skaffa en lucka som bara släpper in Linus, annars kan dom snart ha hela områdets katter inne på nätterna. Vilken mardröm...

Nea theCat sa...

Findus & Co: Visst finns de gränser för allt! Man måste veta när de e dags att fräsa ifrån!!

Tina: De blir nog ett sånt där halsband för Linkan i fortsättningen. Men extra portion mat, hm.. han får lära sig ta vara på den mat han fått tycker ja!

Gustav: Visst e de hemskt! Ja blev också så chockad när ja hörde att han bara stått och tittat på medan en främling åt upp hans mat.

Välkommen tillbaka förresten :)

Tass vänner!

 
template by suckmylolly.com