torsdag 9 april 2009

Rapport från Blåkulla

Matte överraskade mig morse med att vi skulle till Blåkulla. Jag blev jätteglad och tyckte det lät hemskt spännande. De var ju min första tur dit. Har hört lite om de men nu skulle ja få uppleva de själv. Åh de pirra i svansen bara ja tänkte på de.

Matte hade fullt upp hela dagen. Hon putsade kaffepannan, tvättade kvasten och fyllde den med raketbränsle. Vi bytte om. Matte hade nytt huckle och förkläde kvällen till ära. Själv blev ja så lycklig när ja fick se den helsvarta päls ja skulle få ha på mig. Kändes så lyxigt.

Vid sju tiden bar det i väg, vi skulle ju vara framme i tid. Ja undra hur i all världen ja skulle kunna hålla mig kvar på den där smala kvasten men de var inga som helst problem. Hela himlen var full av flygande kvastar med tillhörande häxor och magiska katter.

Vi landade säkert och i god tid. Det var stor uppslutning. Massor med häxor och katter som gick omkring och hade jättekul. Alla bjöds på välkomstdrink och tilltugg. Det var givetvis häxbrygd och lätt halstrade hundsvansar för oss katter och dito jungfruhjärtan för häxorna.

Vi gick runt och tittade på bålet och alla stånden. De sålde allt mellan himmel och jord. Funderade på att köpa ett halsband med en äkta valptass som hänge men de var ganska dyra. Skulle ha 8 råttögon för en ynka liten valptass och de tyckte ja var för dyrt!

Matte tog kölapp för att bola med djävulen men tyckte kön var alldeles för lång så hon hoppade över de. Hon fick visst nr. 6075 och sen är det visst tydligen så att så fort en ny häxa invigs så får hon gå före i kön. Så de blir väldigt drygt att vänta sa hon. Trots att han faktiskt hade putsat både klövar och horn i år. Matte gillar visst inte de nyinvigda häxorna så mycket. De är så ytliga, bryr sig bara om mode. Skall alltid ha senaste hucklet och tightaste förklädet. Fräknarna måste givetvis vara från Dior eller Lancome. Sååå tröttsamt säger matte.

Istället minglade vi en hel del. Matte träffade Liillan vid bålet på kullen, hon bjöd på nygrillade barnfingrar. Riktigt mumsigt. Ja tyckte mig se Babsan vid “Sätt brännmärket på Påven” ståndet, men ja vågade inte riktigt gå fram och hälsa. Var faktiskt inte säker på att de var hon heller.

Kvällen avslutades med häxsabbat och ringdans på kyrkogården. De var en riktigt trevlig kväll. Skall bli kul att få återvända nästa år.

Tjingaling alla magiska katter och häxor där ute.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Sippo sa...

Men vad är det för något din matte dragit med dig på? Måste säga att det låter väldigt otäckt men även lite spännande. Fortsätt att hålla oss uppdaterade. *tass*

Den allvetande brädhögen sa...

Tack för MYCKET underhållande läsning!
...i min smak...
Hoahahahaha...!

Nea theCat sa...

Sippo: Nä var inte otäckt alls. Riktigt kul var det :D

Stina: Kul att man kan roa.

Tass till er!

 
template by suckmylolly.com