söndag 30 november 2008

Återigen biter motdemonstranterna sig i svansen.

Nationalister har fått tillstånd att demonstrera i Lund. Inget som egentligen hade fått någon att lyfta på ögonbrynet. De hade ju i lugn och ro kunnat få vandra i sitt lilla tåg och sen försvinna ut i anonymiteten igen. Hur många hade egentligen brytt sig om detta fåniga lilla demonstrationståg om inte motdemonstranterna hade tyckt det varit så förbaskat kul att ställa till med bråk - IGEN!

 

Säkerligen lyckas motdemonstranterna återigen med att bita sig själva i svansen. Troligtvis kommer de som lagligt sökt demonstrationstågslov att återigen framstå som den mer sansade parten som verkar ha mer sunt förnuft än motståndarna.

 

Motdemonstranter är i mina ögon de nya fotbollshuliganerna. Sådana som inte finns förrän de poppar upp vid en möjlighet till bråk och slagsmål. De är ute efter att slåss och bråka. Låtsar att de har ett engagemang i rasismfrågor. Men det lyser mer och mer igenom att deras egentliga engagemang är endast att starta bråk. För inte kan de väl vara så korkade att de inte fattar att deras "motdemonstrationer" är det som faktiskt ger SD, nationalister eller fan de än kallar sig förr, massor med gratis reklam och uppmärksamhet som de annars inte hade fått.

 

Kommer SD in i riksdagen 2010 tror jag de kan tacka sina huliganmotståndare för det. De har nämligen lyckats med att göra partiet mycket mer synligt än de hade varit om man istället hade diskuterat sakligt och demokratiskt. För det är inte demokratiskt att med våld försöka hindra en grupp människor att använda sin grundlagsskyddade yttrandefrihet. Att slå ner sina motståndare med våld istället för att diskutera sansat med dem är absolut inget som har i en demokrati att göra.

 

Återigen slås jag av att bordet är vänt, de här metoderna är ju vad jag förknippar nynazism och nationalister med - inte de som tror på mångfald och frihet. Skulle "motståndare" hamna i maktposition så skulle vi ju plötsligt en diktatur liknande konstellation där människor inte har rätt att tycka, tänka och säga sitt. Det skrämmer mig lika mycket som att SD skulle hamna i regeringen!

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , &

2 kommentarer:

Naken sa...

Ja vist är det irriterande. Fetaost som är så gott. Förstår mig inte heller på dem. De slänger heldre maten än att ge dem till oss. Det är inte snällt alls. Fler pepparkakor åt mattar!

Tass/ Naken

Nea sa...

Knäppa människor e eller hur Naken. :)

 
template by suckmylolly.com