lördag 18 oktober 2008

Yttrandefrihet...

funderar jag på efter att ha läst följande artikel

http://sydsvenskan.se/malmo/article380150/Mycket-stokigt-sd-mote-har-avslutats.html

Tänker på yttrandefrihet och att bordet har vänts. Det är inte SD som bär sig för jävligt åt - det är deras motståndare. De som anser att SD har en politik som man inte kan acceptera därför försöker man med våld att hindra dem. De som anser att SDs syn på invandrare är fel och hemsk bär sig åt på sätt som definitivt inte är accetabelt.

Varför framstår nu SD som ett parti som utsätts för en stor orättvisa genom att de blir handgripligen blir fråntagen sin rätt till yttrandefrihet. Vad är fel med en bilden?

Jag är rädd att motdemonstranterna biter sig i svansen här. Att tysta människor, partier m.m skapar en form av martyrer i stället. Motdemonstranterna gör nog SD till en typ av martyrer för att de får se sina medborgerliga rättigheter borttagna.

Nej, det rätta är att använda sig av sin demokratiska medborgerliga rättighet på ett bra sätt. Diskutera, kom med motargument stå över barnsligheter som kräver polisinsatser. Inte kasta ägg, skräpa ner, springa omkull äldre handikappade och ägna er år uppenbara brottsliga handlingar!

Kära motdemonstranter, på grund av ert infantila beteende har ni inte bara kostat polisen tid som kunde användas till att skydda svaga och klara upp brott t.ex. Ni har även kostat samhället pengar - pengar som kan användas mycket bättre på annat sätt. Dessutom har ni inte bara förlorat många människors tro på er ni kan också vara den direkta orsaken till att fler söker sig till SD då de nu framstår som ett mer rakryggat och resonligt parti än de med säkerhet är.

Det är faktiskt så att spöken försvinner när man tar fram dem i ljuset. Inte när man i stället omger dem med mer mörker.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

Liillan sa...

Att dem lägger ner så mycket energi på verklösa metoder till att försöka få fram vad dem tycker om Sd, eller för att smutskasta Sd bara för sakens skull. Hade ingen aning om att kan kunde se det så att det är motdemostranterna som beter sig dumt åt. Det som brukar uppmärksammas är bara att hur "hemsk" politik som Sd för, men inte ett ord om hur andra beter sig. Vilken sida står dem på egentligen?

Nea sa...

Jag tror ju att det handlar om någon organiserad aktionsgrupp som står för det som hände i går.

Man kan ju inte komma till någon fredlig lösning om man inte är villig att ta diskussioner.

Det som känns märkligt för mig är att jag nog haft en bild av att SD och liknande partier är de som står för odemokratiska och i viss mån våldsamma metoder. Det känns konstigt att deras motståndare nu agerar på samma sätt.

Anonymous sa...

Fyfan för SD. Dom är ett direkt hot. De måste stoppas med alla till buds stående medel.

Nea sa...

Anonym:
Har full respekt för att du vill stopp SD men hoppas innerligt att du inte menar våld med ditt "alla till buds stående medel". Jag är pacifist och avskyr allt våld oavsett vem som står för det.

 
template by suckmylolly.com