onsdag 8 oktober 2008

Tiden rinner ut för McCain

så skriver Aftonbladet HÄR. Hoppas det betyder slutet för styre av den extrem kristna högern i USA för en lång tid framöver. Världen behöver definitivt en paus från fundametalistiska religionsutövare.

Tycker mig se ett mönster hur fruktansvärt fel det alltid går för de länder där religion styr makten. Nej, religion måste hållas skild från makten. Kanske för att makten berusar för mycket. De som tror sig "höra Gud tala" tycks lämna allt vett och reson om de dessutom råkar hamna i någon maktsituation. Man tappar hela bilden och bara ser detaljer.

Men något säger mig att speciellt kristen tro inte är det minsta utrustad för att vara politisk maktposition. Jag tror inte det är förenligt med kärnan av vad den kristna tron sägs bestå av. Jag tror snarare att tron då skall hjälpa och stötta människor och inte styra deras liv genom maktutövning som politik trots allt är. Den kristna tron är inte utrustad för att kunna styra länder eftersom den inte säger sig vilja tvinga sig på människor.

Men extremkristna är ju inte för valfrihet. Kan ni tänka er hur det skulle se ut om de fick ensam makt i Sverige. Det skulle inte ta lång tid förrän yttrandefriheten var helt borttagen. Vi skulle på kort tid förpassas till 1800 talet igen, kvinnan bunden till hemmet och en babymaskin som spottade ur sig en unge vartannat år. Ingen skulle våga uttala någon minsta kritisk tanke om styret eller gud. Barn skulle indoktrineras redan på dagis. Vi andra skulle helt bli fråntagna vår rätt att tänka själv, de "vet ju bäst" för de tror ju på Gud och makten.

Nej, gud bevare oss från den extrem kristna högern!

0 kommentarer:

 
template by suckmylolly.com