måndag 6 oktober 2008

Det finns ofta mycket mer.

Läser Aftonbladets artikel om bloggaren som fick kicken för att hon bloggat. Enligt chefen så fanns det fler orsaker till att hon fick foten. Vi som inte är insatta och inte vet vad som händer kan egentligen inte få en korrekt bild. Vi får aldrig veta allt som lett fram till detta. Vi får aldrig veta hela objektiva sanningen. Det gäller det mesta på olika bloggar.

Tänker på att en blogg oftast är en människas syn på saker och ting. Man bloggar saker från sin egen synvinkel och kanske glömmer man bort saker som är obehagligt och som man inte vill dela med en anonym bloggvärld. Det är helt OK. Men problemet är kanske att bloggvärlden lätt kan få för sig att det man då får ta del av, är allt som finns att ta del av.

Säger en bloggare att hon eller han fått sparken för att hon/han bloggat så tror läsarna på det. Att det är hela historien och inget annat finns utöver det. Men vi vet ju inget om vilka mer saker som kanske orsakat beslutet att avskeda någon. Lika lite som vi vet om chefen verkligen är en snarstucken fan och inte tål den minsta kritik.

Nu menar jag inte den här bloggaren utan mer allmänt. Kan hända att bloggandet kommer att bli ett legitimt skäl att avskeda någon man velat bli av med en längre tid.

Min poäng är att vi aldrig får veta hela sanningen och i bland skall vara försiktiga med att dra slutsatser eftersom man inte har sett hela bilden.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

0 kommentarer:

 
template by suckmylolly.com