söndag 24 maj 2009

Lite hjälp till ChinCher m.fl.

Jag skall försöka skriva en liten tut. till de katt vänner som vill lägga upp en annan layout än Bloggers egna men trista.

Du behöver:

  • En blogg på blogger *check*
  • En layout du gillar. Finns att hämta gratis på olika sidor här är några tips: Yummy Lolly, Btemplates, Pyzam, annars går det att söka på Google tills man hittar något.
  • Ladda hem och packa upp/zippa upp.
  • Logga in på Blogger och gå till “Layout” och klicka på “Redigera HTML”.
  • Skriv ner de länkar du vill behålla, så blir det lättare att lägga upp dem senare eftersom de troligen kommer att raderas när du byter.
  • Gör en backup på din nuvarande mall, genom att klicka på “Hämta hela mallen”. Spara på din dator.
    1

Så kan du alltid återställa din mall som den var innan du började ändra.

  • Klicka på “Bläddra” och leta upp den mapp som du packat upp tidigare. Det är XML filen som du skall ha tag på (om du högerklickar på en fil och väljer egenskaper så får du veta vilken som heter XML-dokument (.xml) ). Klicka på “Överföring”.
     2
  • Nu kommer du troligtvis att få upp en varning om att vissa “Gränssnittskomponenterna håller på att raderas”. Ingen fara bara att klicka på “Bekräfta och Spara”

Det innebär att en eller flera Gadgets kan försvinna när man byter layout så gör en backup på t.ex. länkar som du vill behålla. Skriv dem i ett textdokument eller något. Inläggen försvinner inte! Gadgets som “Bloggintresserade” “Arkiv” m.m går att lägga till sen. Klart!

  • Klicka på “Visa blogg” och se din nya layout.

Nu är det så att att nästan alla gratis mallar är gjorda av människor som tycker det är kul helt enkelt. Det kan alltså innebär att det finns en hel del buggar och fel. I bland går det att fixa med lite ändringar i inställningar eller själva koden, andra gånger får man välja en annan layout.

Ett av de vanligaste buggarna gör att man under “Inställningar” måste välja att ha kommentarer som antingen “Helsida” eller “Popup” (inte inbäddat).

Ja hjälper gärna till med att försöka rätta till buggar och fel. Vill ni ha hjälp med det så får ni komma i håg (spara) adressen till var ni laddade ner layouten så jag kan hämta ner den själv och se vad som går att göra.

Det finns kanske olika filer med designen ni laddade ner. Kan t.ex. finnas bildfiler som får läggas upp hos en “bildvärd” som t.ex. Photobucket, men det tar jag i en annan tut om det behövs :).

Skrik till om behöver hjälp. Ja gillar att pyssla med sånt här. Tycker de e riktigt avtassande i vardagen.

Svanskramar!

4 kommentarer:

Sippo sa...

Fankattiska instruktioner. *klappar tassarna*

Nea theCat sa...

Tack. Hoppas bara den e till någon hjälp också.

Tass!

Chinook ♥ Cherokee sa...

Mycket hjälp! TACK! Mamma får kolla när hon har tid!

Tass!

Mayas äventyr sa...

Å så bra! Vilken duktig matte du har som kan allt det där! *nosbuff*

 
template by suckmylolly.com