tisdag 16 december 2008

Livat värre

Ni kan tro att det var livat här i morse. Ja kände på mig att det var något i görningen innan faktiskt. Det lixom kliade i morrhåren kan man säga. Ja höll mig in till matte i sängen men kunde inte sova.

 

Så sätter de i gång, tjugo över sex i morse. Det dånar och mullrar som bara den ute och så börjar hela huset att skaka, sängen, min klösmöbel, tavlor och glas i skåpen. Ja skaka ja me. Matte satte sig upp och undrade varför den tända ljusstaken i fönstret rörde på sig. Sen slutade det igen lika plötsligt som de börja. Matte trodde först att hon hade drömt men ja var klarvaken och visste att det minsann inte var nån dröm, inte ens en mardröm!

 

Fem minuter senare ringer det i mattes telefon och det är mattes mamma som ringer och frågar om vi märkt jordbävningen. Aha sa matte, så klart det var en jordbävning. Där var förklaringen.

 

Vi kunde inte sova sen utan satt och såg på teve när rapporterna om jordskalvet ramlade in. Visade sig vara det kraftigaste skalvet i Sverige sen 1904, minsann. Matte skojade och sa att hela Skåne minsann var vaken halv 7 i morse.

 

Mycket har jag varit med om i mina 7 månader men detta var nog det läskigaste. Marken skall lixom bara vara still under en tycker ja.

 

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

3 kommentarer:

Naken sa...

Vad läskigt att du har varit med om det där vännen. Är glad att jag inte kände något av det. Jag kunde sova vidare i lugnan ro. Hörde om det där skakandet på radion i morse. Tur att vi katter "alltid" hamnar med fötterna ner.

Tass/ Naken

Aragorn sa...

Men oj, var du med om jordbävningen! Våran matte ringde till sina gudbarn, som bor i Eslöv, för att kolla att de var okay... hon hade läst om jordbävningen i tidningen och blev orolig.

Bra att du beskrev hur det kändes i morrhåren innan skalvet, så vi vet vad vi skall hålla koll på ifall något sådant där händer här hos oss.

Tass från Aragorn, klosterkatt.

Nea sa...

@ Naken: Ja, det var inte så kul innan man fatta vad de handla om. Märkligt så många olika tankar som hinner gå genom huvudet när något oväntat händer. Nu hotar de med efterskalv också men de skall inte kännas lika mycket har de lovat på nyheterna.

Tyckte faktiskt det kändes lite läskigt när jag och matte gick och la oss i går, nästan som om sängen var förknippad med skalvet. Men i morse var allt som vanligt.

@ Aragon: Ja, skönt att det inte hände något allvarlig. Vi blev bara lite omskakade här nere i Skåne. :)

Vet du matte har berättat att det var många fler hundar och katter som var väldigt oroliga timmarna innan det hände. Ja tror vi djur känner sånt långt innan tvåfotingarna. Är säkert våra eminenta morrhår som gör oss så känsliga.

 
template by suckmylolly.com